Bijlen gooien

Bijlgooien, het lijkt in de film zo makkelijk, de Vikings doen bijna niks anders en schijnen wanneer ze met een bijl gooien het doel nooit te missen. Maar in de realiteit doe je met een hakbijl gooien niet zo één, twee, drie. Voor alles heb je oefening nodig en bij het bijlen werpen is dat niet anders. Bijlgooien lijkt een beetje op darten…maar dan met bijlen!


Eén uur per sessie
Als je bijlen komt gooien, krijg je 10 tot 15 minuten instructie en daarna ga je 45 minuten gooien. Wat zeker is met handbijl gooien, is dat je met bijlen werpen even flink stoom kan afblazen en dat iedereen, zowel de mannen als de vrouwen het een ontzettend leuk uitje vinden.

Uiteraard geven wij je advies over hoe je het het beste kunt doen. Bijlen gooien is met een beetje inzet voor iedereen te leren. Techniek is ook hier weer belangrijker dan brute kracht.

Hoe werkt het?

Elke sessie begint met een veiligheidsinstructie van onze ervaren werpcoaches. Daarna gaan jullie de baan op voor een aantal oefenworpen. Onze coaches geven daarbij aanwijzingen zodat je in no time werpt als een pro!

Als iedereen er klaar voor is leggen de werpcoaches de regels uit en gaan jullie de strijd aan met elkaar in een toernooi. Uiteraard blijven de werpcoaches de hele tijd aanwezig om ervoor te zorgen dat alles veilig gebeurt.

Om de beurt gaan jullie de baan op voor vijf worpen per ronde. Je verdient 1, 2, 3 of 4 punten als je bijl in een van de ringen terecht komt en 6 punten als je de bullseye raakt! Als je het aandurft en denkt dat je het in je hebt kun je proberen te gaan voor 10 punten en mikken op de blauwe stippen in de hoeken van de target. Het zogenaamde Kill Shot.

Is het veilig?

Zolang je de veiligheidsregels maar respecteert worden natuurlijk. De banen zijn bij ons van elkaar gescheiden zodat je niet per ongeluk de persoon naast je kunt raken en toeschouwers c.q. wachtenden moeten in een speciale veiligheidszone achter de werpers blijven. Bovendien is er tijdens het bijlwerpen altijd een instructeur/coach van ons aanwezig om toezicht te houden op de veiligheid.