Boogschieten

Voel je een echte Robin Hood als je komt boogschieten bij Bart & Bites! Je gaat schieten met een recreatieve handboog en laat iedereen versteld staan van je shooting skills.

 

Boogschieten begint met een instructie en dezelfde instructeur blijft gedurende de sessie bij jullie om jullie te coachen. De schietschijf en spelregels zijn hetzelfde als die van het bijlgooien, probeer daarom beide activiteiten. Wat gaat jou het beste af?

Hoe werkt het?

Elke sessie begint met een veiligheidsinstructie van onze ervaren coaches. Daarna gaan jullie de baan op voor een aantal oefenschoten. Onze coaches geven daarbij aanwijzingen zodat je in no time schiet als een pro!

Als iedereen er klaar voor is leggen de coaches de regels uit en gaan jullie de strijd aan met elkaar in een toernooi. Uiteraard blijven de coaches de hele tijd aanwezig om ervoor te zorgen dat alles veilig gebeurt.

Om de beurt gaan jullie de baan op voor vijf schoten per ronde. Je ziet op de ring waar je pijl op terecht is gekomen hoeveel punten je verdient, de buitenste ring is 1 punt en het blazoen 10 punten. Wie schiet de meeste punten bij elkaar en mag zich winnaar noemen?  

Je speelt met scherpe pijlen dus deze activiteit is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom moet je minimaal 12 jaar zijn om deel te kunnen nemen. Om je leeftijd te bevestigen kunnen we eventueel om je legitimatie vragen

Is het veilig?

Als je de veiligheidsregels respecteert is het antwoord ja. De banen zijn bij ons van elkaar gescheiden zodat je niet per ongeluk de persoon naast je kunt raken en toeschouwers c.q. wachtenden moeten in een speciale veiligheidszone achter de schutters blijven. Bovendien is er tijdens het boogschieten altijd een instructeur/coach van ons aanwezig om toezicht te houden op de veiligheid.

Boogschieten voor kinderen

Bij Bart&Bites kunnen kinderen ook meedoen met boogschieten! Zij krijgen een speciale boog, speciale pijlen (met zuigknap) en de schietschijf staat wat lager. Dit kan ook in combinatie met lasergamen of een kinderfeestje-arrangement. Staat je arrangement er niet bij of heb je een andere idee, neem dan contact op met ons en wij maken jouw feestje onvergetelijk!